Legally Blonde (2014)

Legally Blonde: vrolijk spektakel van De Jonge Stem

Vrijdag 21 en zaterdag 22 november stond Jeugdmusicalvereniging De Jonge Stem in Stadsschouwburg Velsen met de musical Legally Blond.

Annelies Maltha vertolkt de rol van Elle Woods, die gedumpt wordt door haar vriend Warner Huntington III, gespeeld door Rob Seppenwoolde. Elle besluit om net als Warner aan Harvard rechten te gaan studeren om hem terug te winnen. Helaas komt Elle er bij aankomst op Harvard achter dat Warner nu een relatie heeft met medestudente Vivienne (Anniek Bakker). Warner is er namelijk van overtuigd dat zij serieuzer dan Elle is en dus beter in zijn toekomstplaatje past, want Warner heeft grootse plannen voor zichzelf.

Grappig zijn de meiden van studentenvereniging Delta Nu die steeds opdraven wanneer Elle morele steun nodig heeft. Docent Prof. Callahan (Wouter Janssen) neemt onder andere Elle, Emmett, Vivienne en Warner mee als  stagiares en zij mogen hem als advocaten-in-spé assisteren bij een rechtszaak. Hilarisch is daarbij de scene waarin Nikos (Bryan U), één van de verdachten, ‘uit de kast komt’, waarna zijn vriend Carlos (Yannou Tamis) prompt van de publieke tribune springt en hun relatie uitbundig kenbaar maakt. Uiteindelijk wint Prof. Callahan de zaak dankzij Elles geniale inzichten. Hierna probeert Warner Elle weer voor zich te winnen, maar Elle volgt haar hart en kiest voor medestudent Emmett.

Allen spelen hun rol met veel enthousiasme en grote overtuiging. Warner zet een echte corpsbal neer en Elle ontroert het publiek met een mooi solonummer. Ook mooi spel van de kapster, Prof. Callahan (Wouter Janssen) en niet te vergeten Emmett (Jop van Gennip), die veel indruk maakte met zijn mooie (zang)stem. Carlos verraste een ieder tijdens zijn kleine solo-optreden met een geweldige stage-presence en mooie, krachtige stem.

De choreografieën waren erg leuk en een compliment aan het begeleidingsensemble DJS is ook zeker op zijn plaats. Kortom: een zeer geslaagde uitvoering!

Bron: Hofgeest/De Jutter