Our House

Dit jaar een Nederlandse primeur; De Jonge Stem presenteert de Nederlandse premiere van de oorspronkelijk Britse musical “Our House”. “Our House” is een musical uit 2002 vol humor, romantiek, een eindeloze stoet personages en aanstekelijke muziek.

Joe neemt op de avond van zijn zestiende verjaardag Sarah, het meisje waar hij verliefd op is, mee uit, In een poging indruk op haar te maken, breekt hij in in een verlaten woning aan de overkant van de straat – een woning in handen van Pressman, een rijke projectontwikkelaar.
Wanneer de politie arriveert, moet Joe kiezen; rent hij weg voor de politie of niet? Vanaf dat moment splitst Joe’s leven zich in tweeën; aan de ene kant goede Joe, die blijft, en aan de andere kant slechte Joe, die vlucht…

Behalve Joe en Sarah ontmoeten we in dit stuk maar liefst 50 fascinerende personages; vrienden Emmo, Lenny, Amy en Billie, familieleden, buurtgenoten, advocaten, winkelpersoneel, de gevaarlijke Ries en bovendien de geest van Joe’s vader die jaren eerder overleed, maar nu van afstand het dilemma van zijn zoon probeert te duiden.

De musical is gebouwd op de muziek van de Britse band Madness, bekend van nummers als “Baggy Trousers”, “It must be love” en de titelsong “Our House”. Al deze hits zitten in de musical, net als enkele nieuw geschreven nummers. “Our House” wordt met officiële toestemming van oorspronkelijke schrijver Tim Firth in het Nederlands vertaald door regisseur en schrijver Jedidjah Julia Noomen.


 

Recensies

Piepjonge cast zit boordevol talent

Piepjonge cast zit boordevol talentIJMUIDEN – Twee avonden lang was het volop genieten in Stadsschouwburg Velsen met de musical Our House van musicalgroep De Jonge Stem. Op de aanstekelijke muziek van Madness liet de piepjonge cast vol talent te zitten. Het hele plaatje klopte. Kleur, choreografie, decors, muziek en zang vormden een werveling van gebeurtenissen die het publiek wist te boeien en af en toe voor lachsalvo’s zorgde. Our House is een musical vol vaart. Dankzij een goede casting waren de rollen op het lijf geschreven van Jop van Gennip (Joe Rossi) en Christa Moerdijk (Sahra). Maar ook de bijrollen werden fantastisch vormgegeven. Wat vooral opviel was de goede mimiek van de jonge acteurs, waardoor je het verhaal ingetrokken werd.
Het succes van ‘Our House’ is mede te danken aan regisseur Jedidjah Julia Noomen die Our House naar Nederland haalde en kundig vertaalde. En ook choreograaf Annemarie Libbers mag hier genoemd worden voor haar geweldige werk, evenals artistiek leiders Ineke Wentink en Bas Jongsma.
Maar de meeste eer mag naar de spelers zelf die samen een geweldige voorstelling hebben neergezet. Jammer dat af en toe het geluid wegviel en dat een enkeling zo snel sprak dat het niet te volgen was
Het verhaal draait om Joe Rossi, een jonge knul die steeds voor de keuze tussen goed en slecht staat. Zijn overleden vader fungeert als zijn geweten. Het grappige, maar ook ingewikkelde van Our House is dat beide keuzen van Joe worden doorgespeeld., zodat nu eens de zwarte en dan weer de witte Joe speelde. Wie het even niet meer wist kon kijken naar de deuren in het decor, die door zwart of wit aangaven in welk leven Joe zat.
Na veel moelijke keuzes komt het uiteindelijk allemaal weer goed met Joe en staat hij met een stralende bruid op het podium. De Jonge Stem heeft laten zien te beschikken over veel talent. (Karin Dekkers)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.