Over De Jonge Stem

De Jonge Stem… Wat is dat?

De Jonge Stem is een jeugdmusicalgroep voor jongeren van 12 tot en met 22 jaar. Onder leiding van een artistiek team oefenen onze enthousiaste talenten zang, dans en toneelspel. Het resultaat hiervan zijn twee mooie voorstellingen ieder jaar in november in de Stadsschouwburg Velsen. Recente voorbeelden van musicals die door De Jonge Stem op de planken zijn gebracht zijn: The Addams Family, 3 Musketiers, Shrek, How to Succeed in Business without Really Trying, West Side Story, The Wiz, Legally Blonde, Fame, Urinetown, en Our House.

Ieder jaar worden alle kostuums in eigen beheer ontworpen en genaaid door het naaiatelier. Ook het decor wordt in eigen beheer samen met de regisseur ontworpen. Deze decors worden in het decoratelier vervaardigd. Hier werken vrijwilligers die voor diverse verenigingen in Velsen meehelpen aan het bouwen van een decor. Ieder jaar mogen wij weer rekenen op deze zeer gedreven mensen.

Jaarlijks organiseert De Jonge Stem in januari haar “Open Huis” voor geïnteresseerden. Gedurende het hele jaar is het mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst. Aanmelden kan via het contactformulier.

De Jonge Stem wil jou graag zien en horen, als je…

…de leeftijd hebt tussen 12 en 22 jaar, uit de omgeving van Velsen en omstreken komt en — het allerbelangrijkste — je zeer gemotiveerd bent om hard te werken aan een mooie voorstelling. Want het is leuk en héél gezellig, maar ook hard aanpakken!

Artistiek team

Het artistieke team van De Jonge Stem is verantwoordelijk voor het artistieke gedeelte van het maken van de voorstelling en bestaat uit:

Erik Goetjaer Regisseur
Bas Jongsma  Muzikaal leider/dirigent
Maarten van Schalm Choreograaf

Gedragscode

Binnen de Jonge Stem gelden een aantal omgangsregels en een gedragscode. De Jonge Stem wil daardoor bereiken dat ouders, jongeren en medewerkers voelen dat er binnen DJS aandacht is voor veiligheid.

DJS hanteert bepaalde waarden die voor een deel zijn omgezet in regels. De achterliggende waarden komen neer op respect; respect voor de jongere ongeacht geslacht, huidskleur, geloof enzovoort en respect voor de lichamelijke en geestelijke integriteit van die jongere. Een VOG is verplicht voor vrijwilligers en professionals. Ook beschikt De Jonge Stem over een vertrouwenspersoon. Deze functie is momenteel vacant.

gedragscode DJS