Moulin Rouge

‘Moulin Rouge’ gaat over een geëmigreerde Engelse schrijver, Christian, en een Franse courtisane, Satine, die optreedt in de Frans nachtclub de Moulin Rouge.
Via de 4 huisartiesten van de Moulin Rouge komen de twee in contact met elkaar, ze worden temidden van een wereld voor bohémien onmiddellijk stapelverliefd.
Echter, Monsieur Zidler, de eigenaar van de Moulin Rouge heeft aan een rijke Duke beloofd dat hij met Satine mag trouwen. In ruil hiervoor stelt de Duke veel geld beschikbaar om de nachtclub om te laten bouwen tot een echt Frans theater. Een theater waar Satine de grote ster moet gaan worden.
Ondertussen wordt er flink gerepeteerd voor de grote premièrevoorstelling van het nieuwe theater: een heuse Hindi Show. Maar of deze première uiteindelijk door gaat valt te betwijfelen, want dat ligt geheel aan Satine. Kiest zij voor de betaalde liefde van de rijke Duke of voor de echte liefde van de arme schrijver?

De musical ‘Moulin Rouge’ blaakt van originaliteit en dat blijkt uit de prachtige bewerking van de musicalnummers. Diverse bekende popnummers worden een klassiek musicaljasje aangemeten om een perfect geheel te vormen met het verhaal. In de musical krijgt u o.a. bewerkingen te horen van ‘Nature Boy’ (David Bowie), ‘Your Song’ (Elton John), ‘Sparkling Diamonds’ (Marilyn Monroe) en en vooral niet te vergeten de prachtige bewerking van ‘Roxanne’, een nummer destijds van The Police.

Recensies

Gewaagd en indrukwekkend optreden Jonge Stem

Gewaagd en indrukwekkend optreden Jonge StemDoor: Saskia Knegtering
IJMUIDEN – Voor sommigen was het al meteen bij de opening van de musical Moulin Rouge even slikken: jonge meiden in sexy lingerie op het podium en een hoofdrolspeelster die een man in bed probeert te krijgen. Toch ging het in de Stadsschouwburg Velsen bij het optreden van jeugdmusicalvereniging de Jonge Stem uiteindelijk over liefde.
De bijna twee avonden volle stadsschouwburg kon genieten van de verliefde hoofdrolspelers: schrijver Christian (Rick van Zijtveld) en de ster van nachtclub Moulin Rouge Satine (Lisanne Wensink). De komst van de Duke (Martijn de Brouwer) maakt de liefde direct onmogelijk, omdat hij als tegenprestatie voor de investering in de Parijse nachtclub met Satine wil trouwen. Het publiek wordt tijdens de hele show de nachtclub ingezogen met energieke dans en popsongs als ‘Voulez-Vous’, ‘Sparkling Diamond’ en ‘Rythm of the Night’.
“Het was heel vlot. Ik ben verrast”, vertelt Eric van der Veer, vader van Viviana (danseres Mome Fromage in de musical). Hij ziet al vier jaar musical van de Jonge Stem, maar vindt het deze keer erg verfrissend en de leukste musical tot nu toe. Dat het stuk soms wat pikant was, vindt de trotse vader niet erg. “Het hoort erbij. Het is een goede keuze.” Een mooie balans vormden de humoristische momenten tussen de drama door. De Argentijn (Bryan U) zet direct de toon door in het begin op te komen en steeds hard tegen de vlakte te slaan, omdat hij aan ‘narcolepsie’ lijdt. De Duke is een man met aanzien, maar komt desondanks nogal onhandig over met zijn gestamel. Er gaat een gegniffel door de zaal als zijn twee toch erg kleine Warners’ (bodyguards) opkomen in pak. Ook het slechte nieuws dat Satine ernstig ziek is, ‘Satine heeft de tering’, ontvangt het publiek met hard gelach door de manier waarop de jonge acteurs de boodschap brengen. In de pauze zijn veel toeschouwers al onder de indruk. “Goed hè?!” en “Zo professioneel”, zijn veel gehoord. Ook vinden sommigen het ‘toch wel heftig’. Het gaat dan onder andere over de kostuums en heuse zoenscene tussen Christian en Satine. Ook de ouders van danseres Nina van Amstel (13) moesten wel even wennen aan hun opgemaakte dochter met getoupeerd haar en blote buik. “Het is een echte lellebel”, grapt moeder Madelon. Vader Ton zegt af en toe de oren van het jongere zusje van Nina dicht te houden. “Ik hoor het toch niet, het is veel Engels”, merkt die op. Nina had de dag voor het optreden haar moeder maar even gewaarschuwd dat het ‘vooral in het begin wel heftig is’. Toch geniet de familie volop. “Als ze op het podium is zijn al onze ogen alleen op haar gericht”, vertelt Ton trots. Leuk is dat Madelon op haar tiende ook bij de Jonge Stem zat. “Maar het is nu zo professioneel geworden. Met audities voordat ze erbij mogen. Vroeger was het allemaal vooral heel schattig”, zegt ze.
Een professioneel tintje had het zeker. De zang was verbazingwekkend goed. Vooral Lisanne Wensink ontroerde met haar zachte, spatzuivere stem. Ook aan de dans was zichtbaar extra aandacht besteed. Onder leiding van zeer ervaren choreografe Annemarie Libbers vulden de leden het podium als één geheel. Een happy end was de musical bepaald niet. Nadat Satine net niet in de armen van de Duke is gedreven en Christian is gered van het pistoolschot van de Duke, lijken de twee voor altijd samen te zijn. Maar dan speelt de tering van Satine weer op. Op een gevoelige en vooral geloofwaardige manier brengt Satine haar laatste woorden in liedvorm uit en sterft. Groots applaus bekroont het optreden van de jonge spelers.

bron: IJmuider Courant


Minutenlang ovationeel applaus voor de Jonge Stem

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november heeft de Jonge Stem de musical Moulin Rouge gespeeld. Voorwaar een hele grote uitdaging om de broeierige nachtclubsfeer van deze heerlijke musical met de vele bekende tunes goed op de planken te brengen. Ondanks de jeugdige leeftijd van de spelers (tot 21 jaar) is dit meer dan gelukt. Onder de regie van Danny van Zuijlen en Daniel de Leeuw heeft de Velsense vereniging een pareltje afgeleverd waar het publiek helemaal enthousiast en zelfs een beetje hyper van werd.
Met Lisanne Wensink als Satine beschikte de productie over een leading lady met een stem al een klok. Tijdens het bekende lied “one day i’ll fly away” was het kippevel voor het publiek onvermijdelijk. De chemie met Rick van Zijtveld als Christian was opvallend. Ook Rick was geweldig in zijn rol. Met zijn vertolking van het prachtige “Your Song”, voorwaar een grote uitdaging, kreeg hij de handen op elkaar. Dit nummer was mijns inziens het hoogtepunt van de show, met als afsluiting een mooie choreografie en samenzang van de gehele cast.
De directeur van Moulin Rouge werd gespeeld door de talentvolle Jeroen de Brouwer. Jeroen bleef de gehele voorstelling prachtig in zijn rol en had meer dan eens de lachers op zijn hand. Tijdens zijn vertolking van het moeilijke nummer “i would do anything for love” kon je duidelijk merken dat Jeroen al enige podium ervaring heeft: moeiteloos speelde hij met de octaven in dit stuk dat laag begint en een hoog tussenstuk heeft. Elke noot was raak. De Baron werd overtuigend gespeeld door Martijn de Brouwer, een rol zonder veel zang maar met des te meer toneel.
Overige hoofdrollen waren voor Yannou Tamis als de valse nicht Toulouse, Ellen Scholten, Bryan U, Daisy Carati, Marieke de Bruine, Talitha Tuyn, Viviana van der Veer, Marjolijn Maltha en Nicky van der Veen. Een speciale vermelding voor Marlies Bax als Nini die een paar zeer sterke zangpartijen had en straalde op het podium. De komische noot was voor de Zidlers, gespeeld door de jongste generatie van Jonge Stem: Jop & Sem van Gennip.
De Jonge Stem heeft inmiddels een naam hoog te houden in Velsen en omgeving en hebben deze naam tijdens deze voorstelling (ik ben zelf op vrijdag geweest) meer dan waar gemaakt. Het jeugdig enthousiasme in combinatie met een strakke regie en prima muzikale begeleiding verdient alle lof. Het grote talent van enkele hoofdrolspelers komt hierin tot volle wasdom en staat garant voor een heerlijke avond die afgesloten werd met een minutenlang ovationeel applaus.

bron: Musicalworld.nl


Jonge Stem in Stadsschouwburg

Moulin Rouge in één woord overweldigend

Moulin Rouge in één woord overweldigendVelsen – Vrijdag en zaterdag was jeugdmusicalvereniging De Jonge Stem te zien met de musical Moulin Rouge. Regie was van Danny van Zuilen en Daniël de Leeuw, de muzikale leiding had Olaf Windey en voor de choreografie tekende Annemarie Libbers.
De Jonge Stem liet een overweldigende musical zien. Direct na aanvang werd het publiek bij de kladden gegrepen en het werd niet meer losgelaten. Waren zij net aan het bijkomen van het ene moment, dan diende het andere zich alweer aan dat de volle aandacht van de zaal had. Er zat heel veel muziek in deze musical met veel afwisseling. Pop, disco, cancan en zelfs de tango: het kwam allemaal voorbij. De solo’s waren mooi en overtuigend en ook het koorwerk van het ensemble was dik in orde. Wel was af en toe de muziek erg hard. De dansgroep deed niet onder voor professionals en de mooie aankleding en het decor maakten het plaatje compleet. Een dikke plauim voor alle harde werkers achter de schermen, die dit mogelijk maakten. Moulin Rouge is rond 1900 een nachtclub, maar eigenaar Zidler (Jeroen de Brouwer) wil er graag een theater van maken. Daar moet zijn ster Satine (Lisanne Wensink) gaan stralen. De verbouwing wordt financieel mogelijk gemaakt door de Duke (Martijn de Brouwer) die daar een voorwaarde aan stelt: dat hij mag trouwen met Satine. Schrijver Christian (Rick van Zijtveld) gaat de show schrijven voor het nieuwe theater en hij en Satine worden verliefd. Satine twijfelt voortdurend: kiest zij voor de betaalde liefde van de rijke Duke of voor de ware liefde van de arme schrijver? Uiteindelijk wordt dat het laatste. Eind goed, al goed? Nee, want Satine blijkt ongeneeslijk ziek te zijn. Zij sterft in de armen van haar geliefde.
Een bezoekster verzucht: ,,Acht, wat zielig.” Deze mevrouw zat helemaal in het verhaal. Net als de rest van het publiek, dat genoot van deze geweldige musical. (Carla Zwart, foto: Aris Schutte)

bron: Hofgeest/Jutter

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.