West Side Story 2016

Bravoure en drama bij De Jonge Stem

Jeugdmusicalvereniging De Jonge Stem bracht afgelopen weekeinde met veel bravoure de dramatische musical West Side Story op de planken in Stadsschouwburg Velsen.

Deze klassieker is in meerdere opzichten niet gemakkelijk. De jazzy muziek en de veeleisende songs vragen heel wat talent. Gelukkig blijkt De Jonge Stem over flink wat talent te beschikken, waardoor de hele voorstelling een groot plezier was om naar te kijken en te luisteren.

Hoofdrolspelers Inger Kaasenbrood (Maria) en Joram de Boer (Tony) waren perfect gecast. Inger beschikt over een heel bijzondere stem en weet de hoogste noten te halen. Joram speelde Tony met overtuiging en zeer volwassen. Het tweede liefdeskoppel, Bernardo (Tabor Idema) en Anita (Anniek Bakker), kent het klappen van de zweep en droeg de voorstelling op ervaren schouders. Ook de wat jongere garde is veelbelovend en doet ons uitkijken naar de volgende musical van De Jonge Stem.

Het bekende verhaal gaat over twee rivaliserende straatbendes, de Jets en de Sharks, die elkaar hun plek in de straat benijden en bereid zijn om er voor te vechten. Het wordt heel moeilijk als Shark Maria en Jet Tony verliefd worden op elkaar. Uiteindelijk vallen er zelfs doden, de musical kent dan ook geen happy end.

Het is elke keer weer een verrassing om te zien wat zulke jonge mensen kunnen uitdragen. Liefde, haat, agressie worden weergegeven in eigentijdse zang en dans. Op elke plek van het podium is weer iets anders te zien en te beleven. Elk karakter spreekt uit de kledingwijze en de manier waarop ze bewegen. We hoorden prachtige liedjes en zagen ontroerende scènes en wilden het liefst het podium oprennen om de spelers te weerhouden van het drama dat stond te gebeuren.

De Jonge Stem mag trots zijn op deze prestatie, waarbij natuurlijk ook de regie, techniek, aankleding en de muziek niet mogen worden vergeten. Bravo! (foto: De Jonge Stem)